MaFi Évnyitó

Időpont: 2014. szept. 29., 10:00 óra
Helyszín: Augustin Maior előadóterem, BBTE főépülete
részletek

BBTE Magyar Tagozat Évnyitó

Időpont: 2014. szept. 29., 15:00 óra
Helyszín: BBTE Főépület, Aula Magna
részletek

Kapcsolat

Mihail Kogălniceanu utca 1.
400084 - Kolozsvár

Tel: +40.264.405300
Belső számok:
  5176 (titkárság, Máthé Enikő)
  5185 (intézetvezető, dr. Járai-Szabó Ferenc)
  5175 (dékánhelyettes, dr. Simon Alpár)
Fax: +40.264.591906

Email: titkarsag@phys.ubbcluj.ro

 

Rólunk írták

Dr. ALBERT ISTVÁN (Assistant Professor of Bioinformatics, Pennsylvania State University, USA) és Dr. ALBERT RÉKA (Professor of Physics and Biology, Pennsylvania State University, USA)

„Minden tudomány a fizika egy alága, ezért aki a fizikára alapoz, szinte mindenhez ért.”

Dr. BALÁZSI GÁBOR (Assistant Professor, University of Texas M. D. Anderson Cancer Center, Department of Systems Biology, Houston, USA)

„Mint mikor a macskakölyök szeme először kinyílik, olyan érzés volt Kolozsvárra kerülve mélyebb bepillantást nyerni a fizika különböző területeire, megtapasztalni a tudományos kutatás és felfedezés izgalmát, átérezni Erdély sokszínűségét, majd először emelni szót az anyanyelven való egyetemi oktatás érdekében. Teleszívtuk magunkat kultúrával, tudással, és barátságokat szőttünk, örök útravalót gyűjtve az útra, amire ráálltunk, miután utoljára kiléptünk az egyetem kapuján.”

Dr. BÁLINT ZOLTÁN (Key-Researcher, Ludwig Boltzmann Institute for Lung Vascular Research, Graz, Austria)

„ Az élet minden terén hasznát veszem a Főépületben töltött idő alatt tanultaknak. Egyrészt, a Fizika karon szerzett ismeretek segítenek helytállnom a munkámban. Másrészt, az életszemléletem és a világról kialakult képem formálását nagyban köszönhetem az egyetemi éveim alatt a fizika karon oktatóknak és hallgatóknak.”

Dr. ERCSEY-RAVASZ MÁRIA-MAGDOLNA (Postdoc Researcher, Interdisciplinary Center for Network Science and Applications University of Notre Dame, USA)
 
„Ezen a karon belekóstolhatsz a kutatás világába, megismerheted milyen érzés olyan kérdéseken gondolkodni, amelyekre még nem ismert a válasz."

Dr. JAKAB KÁROLY (Postdoctoral Research Associate, University of Missouri-Columbia / Senior Scientist, Modern Meadow, Inc., Columbia, Missouri, USA)

„ A kolozsvári fizika tanszék oktatóitól olyan alapot kaptam, amely nélkül a továbblépés az interdiszciplináris élettudományok irányába lehetetlen lett volna. Nem száraz elméleti ismeretanyag volt ez, hanem olyan eszköztár, amely a biológiai fizikában, a szövet- és szervpótlás tudományának terén, valamint a biotechnológia alkalmazásaiban nélkülözhetetlenné vált számomra.”

Dr. JANKÓ BOLDIZSÁR (Professor of Physics, Director, Institute for Theoretical Sciences, University of Notre Dame, USA)

„A BBTE-n eltöltött éveket nem cserélném fel szinte semmilyen európai vagy amerikai egyetemi alapoktatással. A kolozsvári egyetemen ritka tehetséges tanáraink voltak.”

 
Dr. KOVÁCS KATALIN (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Kolozsvár)

„A Fizika Karon minden diákra egyénileg figyelnek, kérdezhetsz, tanulhatsz, kutathatsz kedvedre!”

Dr. RAVASZ REGAN ERZSÉBET (Instructor of Medicine / Junior Faculty, Harvard Medical School, Beth Israel Deaconess Medical Center, Department of Medicine, Boston, USA)

„A fizikus diákéveimet nem cserélném semmiért. Megtanultam, hogy kutatni tényleg lehet (ez nem látszott az iskolapadból) és vidám, értelmes, kalandos életpálya.”

 
Dr. ROBEL ISTVÁN (Postdoctoral Research Associate, Physical Chemistry and Advanced Spectroscopy, Los Alamos National Laboratory, USA)

„A mai napig is abból élek, amit a kolozsvári évek alatt tanultam. Szerencsésnek érzem magam, hogy a tanáraim által teremtett baráti hangulatban tapasztalhattam meg a felfedezés örömét.”

Dr. TOROCZKAI ZOLTÁN (Associate Professor of Physics, Computer Science and Engineering, Director, Interdisciplinary Center for Network Science and Applications University of Notre Dame, USA)

„Messzemenően a legértékesebb hamuba sült pogácsa amit a BBTE a ballagási tarisznyámba tett az a feladatmegoldói álláspont. Számomra témák nincsenek csak problémák és a probléma érdek essége és fontossága a meghatározó.”

Dr. VITOS LEVENTE (Professor in Computational Materialdesign, Royal Institute of Technology Stockholm, Svédország)

„Az első osztályú oktatáson túl a régi falak és könyvtárak „tudomány-illata” valamint kalandos vidám diákélet vár a hallgatókra. Fizikusnak tanulni a kolozsvári egyetemen küldetés. Bizonyítottan, a számos kecsegtető nyugati alternatívával ellentétben, a kolozsvári alapok bárhol a világban meg fogják állni a helyüket.”