Erdélyi Fizikatanári Ankét 2023

2023.06.30.

Az EmpirX egyesület és a BBTE Magyar Fizika Intézete 2023. október 6-8. között szervezi meg az ankétot Szemelvények a modern fizikából címmel. Az idei rendezvény helyszíne a festői Máramarosban található Izaszacsalon lesz. A Lăcrămioara panzió tágas konferenciatermet biztosít.


  • A korábbi évekhez hasonlóan az ankét programja előadásokból, kötetlen beszélgetésekből, workshopokból és egy kirándulásból áll majd. A részletes program a BBTE Fizika Karának oktatói, magyarországi meghívott előadók és a résztvevő fizikatanárok aktív részvételével alakul majd ki, egyeztetés alapján.
  • Jelentkezésnél előnyben részesítjük azokat a tanárkollégákat, akik előadást vagy bemutatót is vállalnak, továbbá szeretnénk bátorítani azokat a kollégákat is részvételre, akik még korábban nem voltak a rendezvényünkön. Az eddigi ankétokhoz hasonlóan ezen előadások és bemutatók nem feltétlenül kell illeszkedjenek a megjelölt tematikához. Kérjük a jelentkezésnél megjelölni, hogy vállal-e bemutatót.
  • Az ankétra a jelentkezéseket online várjuk augusztus 21-ig. Aki teheti, kérjük, regisztráljon minél hamarabb, hogy a szervezés logisztikai oldalát tudjuk elindítani.
  • A költségek egy részének fedezésére, akárcsak a korábbi években, 75 RON részvételi díjat javasolunk (amit az EmpirX egyesület számlájára kérünk befizetni a jelentkezés elfogadásának visszaigazolása után).
  • Az érkezés pénteken délután, hazaindulás vasárnap ebéd után lesz.

Az ankét remélhetőleg a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

Szervező: az EmpirX Egyesület és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Fizika Kara

Szervezőcsapat: Néda Zoltán, Sándor Bulcsú, Sárközi Zsuzsa, Borbély Sándor, Járai-Szabó FerencSzervezők