Öregdiákok véleménye

Minden tudomány a fizika egy alága, ezért aki a fizikára alapoz, szinte mindenhez ért.

Dr. ALBERT ISTVÁN (Assistant Professor of Bioinformatics, Pennsylvania State University, USA)
Dr. ALBERT RÉKA (Professor of Physics and Biology, Pennsylvania State University, USA)

Mint mikor a macskakölyök szeme először kinyílik, olyan érzés volt Kolozsvárra kerülve mélyebb bepillantást nyerni a fizika különböző területeire, megtapasztalni a tudományos kutatás és felfedezés izgalmát, átérezni Erdély sokszínűségét, majd először emelni szót az anyanyelven való egyetemi oktatás érdekében. Teleszívtuk magunkat kultúrával, tudással, és barátságokat szőttünk, örök útravalót gyűjtve az útra, amire ráálltunk, miután utoljára kiléptünk az egyetem kapuján.

Dr. BALÁZSI GÁBOR (Assistant Professor, University of Texas M. D. Anderson Cancer Center, Department of Systems Biology, Houston, USA)

Az élet minden terén hasznát veszem a Főépületben töltött idő alatt tanultaknak. Egyrészt, a Fizika karon szerzett ismeretek segítenek helytállnom a munkámban. Másrészt, az életszemléletem és a világról kialakult képem formálását nagyban köszönhetem az egyetemi éveim alatt a fizika karon oktatóknak és hallgatóknak.

Dr. BÁLINT ZOLTÁN (Egyetemi docens, Fizika Kar, Babeș-Bolyai Tudományegyetem)

Ezen a karon belekóstolhatsz a kutatás világába, megismerheted milyen érzés olyan kérdéseken gondolkodni, amelyekre még nem ismert a válasz.

Dr. ERCSEY-RAVASZ MÁRIA-MAGDOLNA (Kutató, Fizika Kar, Babeș-Bolyai Tudomțnyegyetem)